» » Bulgaria

Bulgaria

BNR  Радио Варна

BNR Радио Варна

Всеки един от тях има своите интереси и хобита отвъд радиоделниците и празниците. Мнозина от тях са истински таланти в неподозирани области – пеене, рисуване, дърворезба, винопроизводство... В кратките си визитки разказват и за професионалната си кариера в Радио Варна, и за любимите си места и хора, дори за кулинарните си пристрастия...
bTV Radio

bTV Radio

bTV Radio е водещото информационно-музикално радио с 9 града на излъчване в цялата страна. Новинарският бранд с най-висока степен на доверие в България, който дава възможност на слушателите да следят всички емисии на bTV Новините, както и актуални и спортни предавания от ефира на bTV. Най-горещите теми от деня се представят по динамичен начин в авторските предавания на информационното радио - „За града“ и „Важното, казано на глас“. През втората половина на 2018 г. и bTV Radio излезе на челни позиции в София, което превърна станцията в най-предпочитаното новинарско радио. Годината беше успешна за bTV Radio, което спечели честота за излъчване и в град Русе, а към екипа на радиото се присъедини и нов глас – Деа Манолова. Новата водеща стана част от авторското публицистично предаване „Важното, казано на глас“, съвместно с Лили Ангелова. Двете водещи, заедно със Светослав Николов пък обогатяват програмата на радиото и в другото авторско предаване „За града“, където посрещат на живо в студиото гости и експертни коментатори, дискутирайки културни събития, актуални социални проекти и най-важното от новинарския поток.
Classic FM

Classic FM

Класик ФМ радио е организатор на "Европейски музикален фестивал" в пет града на България - София, Пловдив, Плевен, Русе, Варна. Класик ФМ радио има собствен
Focus Radio

Focus Radio

Агенция “Фокус” вече е изградила 13 собствени регионални центрове и централен офис в гр. София, а в радиостанциите “Фокус” се подготвят 24 часови собствени информационно-музикални програми, с новинарски емисии от национални и международни новини на всеки кръгъл час и регионални информационни емисии на всеки половин час, със собствени информационни, публицистични, исторически, развлекателни, културни, образователни и спортни предавания. От 21-ви февруари 2011 г. Радио „Фокус“ започна всекидневно излъчване на информационни емисии на английски език от Гласът на Америка (Voice of America). Новините на английски език са насочени към българските граждани, както и към всички чужди граждани и институции, пребиваващи или работещи в България. Новините се предават на живо от Вашингтон в часовете 10:30, 14:30 и 18:30.
Radio 1

Radio 1

РАДИО 1 е най-слушаната радиостанция на България. Музикалният формат на радиото е специализиран, за аудитория над 30 години - хит, поп, рок, който обхваща най-известните и мелодични песни от 60-те години насам - класическите хитове. Уникалното при РАДИО 1 е, че представя хитовете от шест десетилетия в логична и приятна последователност.
Radio City

Radio City

Радио Сити е 24-часова музикална радиомрежа, която излъчва в ефира на България от 23 февруари 2001 г. Музикалната плейлиста включва най-новите заглавия от поп, денс и ар енд би хитове, както и наложили се такива през последните няколко години, като програмата е насочена към младите хора на възраст 15-25 години. Основната идентификация на Радио Сити е логото, както и наложилият се през годините слоган „Хитове до скъсване“, допълнително затвърждаващ Радио Сити като станцията на младото поколение.
Radio Energy

Radio Energy

Радио ENERGY e част от най-голямата международна радиогрупа – NRJ International. NRJ (ЕН ЕР ЖИ) е съкращение от френската дума "energie" (енержи). Точно във Франция, през 1981 година Jean-Paul Baudecroux създава първата радиостанция за млади по дух хора. Слоганът Hit Music Only – достига до милиони слушатели в 15 страни по целия свят. Радио ENERGY България e станция номер 1 за любимата музика от 90-те до днес. Всяка сутрин по Радио ENERGY слушателите могат да изберат с коя песен да започнат своя ден, в единственото в българския радиоефир сутрешно Request шоу – ENERGY Request - Ти избираш как да започне твоя ден! Радио ENERGY излъчи за първи път в България риалити играта „Изчезвам след 60 секунди“, за която спечели престижната награда за най-добра радиоигра на медийния фестивал в Албена – MediaMixx.
Radio K2

Radio K2

K 2 is known to be the only peak with a height of over 8000 meters, to which no technically easy route and is much harder to climb the highest peak of the world Mount Everest. Both way, is not an easy path to the truth, to which it rushing team Iliana Benovska. This time, Iliana, known for his broadcasts on Television “Who’s Who”, “the top” and the television program “Parade” coincidentally chose to climb K2 with his team.
Radio MIXX

Radio MIXX

Покрива регион с радиус около 80 км (Бургас и Южното Черноморие, Поморие, Несебър, “Елените”, най-големия туристически комплекс в България Слънчев Бряг, Обзор, вилно селище “Дюни”, Созопол, Приморско, Малко Търново, Айтос). Слушателска аудитория на радиото около 450 000, а през туристическия сезон (лятото) над 850 000 слушатели. Целевата група слушатели на радио “MIXX” са млади (20–40 години), с доходи и образование над средните. Музикален формат: CHR – съвременни хитове. На всеки кръгъл час – локални и национални новини. През лятото - специализирани предавания за туристите по Южното Черноморие на български, английски и немски.
Radio Nova

Radio Nova

Радио NOVA е първото и единствено радио, излъчващо най-добрата и актуална селекция от музика и предавания в областта на електронната култура. Радио NOVA звучи в София на 101.7 MHz от 2004 г. Първоначално, концепцията на радиото е фокусирана в областта на house, chillout и lounge музиката. Звученето на NOVA е обогатено с progressive, tech house и еlectro house. В момента радиото излъчва уникален музикален микс от най-новите и най-запомнящите се от близкото минало парчета, превърнали се в хитове на култови точки от света като Ibiza и фестивали като Miami Winter Conference и Amsterdam Dance Event.
Radio Sevlievo

Radio Sevlievo

Радио Севлиево е първото частно радио на територията на Севлиево, което стартира своето излъчване през 1992 година и може да бъде слушанo в региона на Севлиево, в кварталите на Габрово и Велико Търново, в община Априлци и в 80 км участък от автомагистрала София - Варна. Целевата аудитория на радиото са хора на възраст от 16 до 45 години. Програмата на радиото включва новини и музикални денс, рок и поп хитове на български и чуждестранни групи и изпълнители.
Radio Ultra

Radio Ultra

“УЛТРА” е първата радиоверига в Югозападна България. Ние излъчваме висококачествен стереозвук на нашите честоти от София и Перник до Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Петрич, както Пазарджик и Пловдив. “УЛТРА” е първата радио верига, която можете да слушате от София до Кулата. Ние покриваме изцяло Международен път Е-79. Ние сме неоспорим факт от декември 2003 г. До скоро водещи радио станции в няколко града, сега обединени в едно, с една цел, с едно виждане, с един път, в МНОГО градове. Освен ефирното ни излъчване се радваме на добра слушаемост от цялата страна и по света в онлайн пространството, чрез сайта ни www.radioultra.bg, както и чрез кабелните оператори и интернет доставчици в страната. Ние не можем да изброим нашите слушатели и да назовем тяхната възраст. Нашите слушатели са ВСИЧКИ. Не само онези, които живеят от Западната ни граница до Кулата, но и всички онези, които пътуват в тези региони - туристи, роднини, случайни слушатели, бизнесмени, Вашите клиенти. “УЛТРА” излъчва 24 часа в денонощието, самостоятелна програма, подчинена основно на музиката, но съчетана с местната атмосфера на съответното населено място… Музика по вкус и предпочитание на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО СЛУШАТЕЛЯ. Нашите поздравителни концерти са търсени и желани от всеки слушател и всеки рекламодател. Това е нашият прайм тайм. Това е времето, в което Вие желаете да чуете Вашата реклама, това е времето, в което Вие искате да организирате Вашата радио игра, това е времето, в което нашата аудитория става Ваши клиенти. Това време, ние можем да Ви го предоставим.
Radio Zorana

Radio Zorana

Мисията на радио Зорана е да подкрепя българската музика, автори и изпълнители. Радио Зорана е първата радиостанция в столичния ефир, излъчваща новата българска поп музика и е създадена за модерните и динамични хора на София. В ефира на радио Зорана ще се излъчват най-новите български песни и някои от най-големите хитове на 90-те. Важно място в програмата ще имат и изгряващите български изпълнители.
Radio ZRock

Radio ZRock

Зи – Рок (Z-Rock) е българско радио, посветено на рок музиката, част от bTV Radio Group, собственост на Central European Media Enterprises. Радиото започва излъчване на 13 октомври 2006 г. на честотите на Радио Нова Европа. Z-Rock е второто българско рок радио, след закриването на Радио Тангра през 2003 г. Радиото излъчва в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Шумен, Видин, Ловеч, Монтана, Разград, Хасково, Ямбол и Гоце Делчев. Музикален директор на радиото на Оберон е Спас Шурулинков.
Sky Radio Bulgaria

Sky Radio Bulgaria

Sky Radio ви носи „релаксиращ музикален микс“. Песните, които ще чуете са най-добрите от последните четири десетилетия. Това е радио с оптимистичен характер и щедър дух. „Всяка песен, която пускаме е живот, забележителност и отключва най-добрите времена на нашия живот.“ Sky Radio е саундтрака към живота – ние пускаме най-големите и най-добри песни от последните 40 години, специално за Вас.
Дарик Носталжи

Дарик Носталжи

Идеята за уютна и спокойна атмосфера е водеща в музикалната програма на Дарик Носталжи. В противовес на динамичното ежедневие, музиката ни потапя в миналото с песни, които носят аромата и спецификата на времето, в което са създадени. Един различен поглед към 50–те, 60-те, 70-те и 80-те години, представени с изпълненията на големи имена, но с песни, извън категорията ‘златни’ – омръзнали на аудиторията . Динамиката, в иначе лирико – романтичното настроение, внасят стиловото разнообразие, както и присъствието на песни от различни музикални периоди.
Дарик радио

Дарик радио

„Дарик“ е българска радиостанция, единствената частна с национален лиценз. Започва излъчване на 21 януари 1993 г. в София. Българското национално Дарик радио стартира своята програма на 21 януари 1993 г. ДАРИК е най-авторитетното частно радио в страната. Регионалната станция в Пловдив стартира на 6 септември 1997 г. Програмата се излъчва на честоти: 105.4 Mhz - за региона на Пловдив; 102.9 Mhz - за Карлово; 107.0 Mhz - за Смолян; 102.6Mhz - за Велинград
Радио Благоевград - БНР

Радио Благоевград - БНР

На 11 декември 1973 година, точно в 14:30 часа в ефира за първи път прозвучава сигналът на Радио Благоевград, създаден по мотиви на песента „Пирине, Пирин планино”. Официалното откриване се предава на живо по програма „Хоризонт” на Българското Радио: „Драги слушатели, нашият микрофон се намира на площад „Македония” в Благоевград, където започна тържеството на трудещите се от града по случай откриването на най-младата радиостанция у нас – Радио Благоевград”. Радио Благоевград стартира с 80-минутна собствена програма (06:30 – 07:20 и 19:00 – 19:30ч.). От 1975 г. програмното време се увеличава на 2 часа, от 1977 г. – на 2 ч. и 30 мин., а от 1981 г – на 5 ч. В началото на 1989 г. се въвежда унифицираното програмно време на всички районни радиостанции на Българското Радио (06: 00 – 09:00ч. и 17:00 – 12:00 ч.) От 1994 г. програмите стават 13 часа дневно, а от 1996 г. – 18 часа. От 2008 г. Радио Благоевград излъчва разнообразна 24-часова информационно-музикална програма, която ефирно покрива областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Тя включва новинарски емисии, актуални, дискусионни, образователни, музикални, културни, младежки, спортни и развлекателни предавания, както и емисия за хора в неравностойно положение.
Радио Верига Фокус

Радио Верига Фокус

Радио Фокус е българска радио-мрежа. Стартира през 2004 г. с откриването на радиостанция в Сливен, от 15 декември 2009 г. радиото излъчва и в София, на честота 103.60 MHz. Форматът на Радио „Фокус“ е информационно-музикален.Радиоверига „Фокус“ е верига от местни радиостанции, които подготвят и излъчват изцяло регионални програми и е собственост на едноименната Информационна Агенция Фокус
Радио Вероника

Радио Вероника

Радио Вероника излъчва в музикален формат хитове с етно насоченост. Интересното в новата радиомрежа е, че поставя музиката от Балканския регион, Близкия Изток и Азия на една плоскост. Идеята е уникална за българския пазар – да обедини българската и чуждата етно-поп музика, за да разкрие една глобална музикална тенденция и да придаде приятен средиземноморски привкус на българския радио ефир.
    1 2